Ik ben Renée van Weering en ben geboren in 1975. Ik heb in Utrecht mijn doctoraal klinische psycholoog behaald in 2000. Vlak daarna ben ik me verder gaan scholen tot GZ-psycholoog. Ik werkte en leerde in die tijd bij GGZ Meerkanten, het huidige GGZ Centraal. Ik specialiseerde me in ouderenpsychologie, waarin levenswijsheid en existentiële vraagstukken waar de cliënten mee worstelden me boeiden. Ook het opkomen voor een kwetsbare groep in de samenleving sprak me aan.
Na enkele jaren als GZ-psycholoog werkzaam te zijn geweest bij Altrecht (grote GGZ instelling in regio Utrecht) ben ik in 2006 gestart aan het specialisatie traject tot Klinisch psycholoog en psychotherapeut. In 2011 behaalde ik die registratie.
Holistische mensvisie
In al deze jaren van opleiding heb ik veel kennis en kunde opgedaan binnen verschillende afdelingen (klinisch, deeltijd en ambulant) met psychiatrische stoornissen. Toch bleef de interesse in de mens als geheel de drijvende kracht voor mij om me steeds verder in dit vak te ontwikkelen. Ik besloot te gaan werken bij Lievegoed, een kleinere GGZ instelling met een antroposofische achtergrond. Daar deed ik ervaring op met een meer holistische mensvisie en een kijk op gezondheid. De zorg krijgt dan de rol het zelf-herstellend vermogen van de mens te ondersteunen. Ook zingeving, warme sociale verbinding en toekomstperspectief blijken dan onmisbare factoren in het herstellen van psychische disbalans. Ik heb daar gewerkt op de afdeling jong-volwassenen. Dit is voor mij persoonlijk mooi in balans met mijn eerdere ervaring met ouderen. De twee ontwikkelingsfases rondom de volwassenheid en identiteit.
In de combinatie van kijken naar de mens en het behandelen van psychische / psychiatrische problematiek heb ik me verder geschoold in EMDR (basis en gevorderde cursus), EFT (Partner-relatie therapie op basis van hechtingstheorie) en schematherapie (basis en gevorderde cursus).
Eigen praktijk
In 2012 was het tijd om met een eigen praktijk te starten. Ik wil graag de kwaliteit van zorg bieden waarin het menselijke zich goed verhoudt tot de technische aspecten van het vak. Een eigen praktijk leek me de ultieme vorm om op mijn eigen manier te kunnen werken. Dit is ook zo gebleken. Ik werk sinds medio 2016 niet meer bij een instelling en heb gekozen me volledig op de praktijk en het werken in deze regio te richten. Dat geeft me veel voldoening. Wonen en werken ligt nu dicht bij elkaar en er is geen ruis meer van files, nodeloze vergaderingen en begrenzingen door een organisatie.
Jongeren / jong-volwassenen
In mijn praktijk ligt mijn accent op jongeren / jong-volwassenen, maar ik zie ook heel graag mensen van andere leeftijden en in andere levensfases. Ik hou van een combinatie van optimisme en realisme. Het vergt moed om tot veranderingen te komen, maar ik weet dat stilstand in je leven de meeste problemen geeft. Dat motiveert me om actief en persoonlijk mee te werken aan ieders doelstelling waarmee je je in mijn praktijk meldt.